McAfee Endpoint Security

28-02-2018: Alle McAfee informatie wordt overgeheveld naar de Service Portal. Gebruik de zoekterm McAfee om het juiste artikel te vinden.

In afwachting dat alle artikels volledig gemigreerd zijn, blijft de documentatie hieronder nog beschikbaar.


Downloaden en installeren van de McAfee agent

mcafeetrayOm de installatie te starten, dubbelklikt u op het McAfeeInstaller.exe bestand dat u hebt gedownload. U hebt hiervoor administratieve rechten nodig, in sommige versies van Windows zult u met de rechter muisknop op het bestand moeten klikken en de optie Run as administrator moeten kiezen. Na enige ogenblikken zou u een boodschap moeten krijgen dat de installatie afgewerkt is (de taal van deze boodschap hangt af van bepaalde instellingen in uw systeem). Vrij snel zal het McAfee Tray icoon zichtbaar worden.

Na enkele minuten, zal de agent zijn werk opstarten en McAfee Endpoint Security installeren (behalve op Windows XP en Windows Server 2003, waar nog de oudere VirusScan Enterprise op zal worden geïnstalleerd).


Verwijderen van McAfee producten

Soms is het wenselijk of nodig om de McAfee producten te verwijderen, bijvoorbeeld omdat de upgrade naar een nieuwe versie niet goed lukt of om zeker te zijn dat er geen sporen van een oude installatie meer over zijn. Omdat de McAfee producten tegen accidenteel verwijderen beveiligd zijn, moet hiervoor een specifieke tool gebruikt worden.

Voor download en instructies, gelieve de helpdesk te contacteren.


Updaten van McAfee Endpoint Security

McAfee Endpoint Security wordt automatisch ingesteld om op regelmatige basis updates binnen te halen, ongeacht of uw computer blijft opstaan dan wel regelmatig afgezet wordt. De McAfee Agent maakt ongeveer om het uur een kort contact met een van de centrale servers van de VUB om te controleren op updates. Dit behelst niet alleen de zogenaamde virus definities maar ook updates van het Endpoint Security programma zelf. Als gebruiker moet u geen enkele ingreep verrichten om updates uit te voeren, maar u kan dit nog steeds. Right-click hiervoor op het McAfee icoon en kies Update Security.


Scannen van uw computer

Door de McAfee Agent, wordt uw Endpoint Security zo ingesteld dat hij een regelmatige controle uitvoert van uw systeem. Wanneer uw computer wordt afgesloten of herstart, zal Endpoint Security de scan verder zetten vanop het punt waar hij vorige keer gestopt was. In Endpoint Security zit nu ook een detectie van ‘idle’ toestand zodat de scans gebeuren wanneer uw computer niet zwaar belast is. Maandelijks gebeurt er een Full scan, wekelijks een Quick Scan. U kan deze scans manueel opstarten via een right-click op het McAfee icoon en McAfee Endpoint Security te kiezen. In het console venster, klikt u op de Scan System knop bovenaan en kiest u vervolgens het type scan dat u wenst uit te voeren. U kan ook met de rechtermuisknop klikken op een folder of een bestand en Scan for Threats kiezen.


Controle van uw versie van McAfee

Right-click op het McAfee icoon en kies About om informatie over de McAfee Agent te krijgen. Hier ziet u ook de basis versie van McAfee Endpoint Security.

Voor meer details over de modules van Endpoint Security, klikt u met de rechter muisknop op het McAfee icoon en kiest u McAfee Endpoint Security. In de console van McAfee Endpoint Security klikt u op het dropdown menu (rechts van Scan System en Update Now) en kiest u About.

Versies op 13/02/2018:
McAfee Agent: 5.5.0.447
Endpoint Security Platform: 10.5.3.3197
Threat Prevention: 10.5.3.3271
AMCore content version: 3254.0 of nieuwer